Ik ben Dimitri Casteleyn, de man achter het huisgemaakte ijs van Casteleyn Ice Cream.
Als kind droomde ik er al van om kok te worden. Als West-Vlaming hoorde ik de lokroep van de hotelschool in Koksijde, maar uiteindelijk sloeg ik toch een andere weg in. Op 30-jarige leeftijd startte ik alsnog een opleiding chef-kok.
Een drukke job weerhield me om een eigen zaak op te richten. Maar het bleef echter kriebelen en in 2016 volgde ik een opleiding tot ijsroombereider. Eerst maakten we enkel ijs voor vrienden en familie. Maar al snel begonnen ook andere mensen die ons ijs proefden bestellingen te plaatsen. Mijn echtgenote en ikzelf besloten dan ook om een bedrijfje op te starten voor de productie van ambachtelijk ijs.
Vanuit onze passie voor kwaliteit was het al snel duidelijk dat we voluit voor een topproduct gingen. Bij ons geen kant-en-klare poederbereidingen, maar een 100% ambachtelijk product. Onze smaken zijn stuk voor stuk door ons ontwikkeld en zijn daarom uniek in zijn soort.
Ons ijs eet je niet enkel ter verfrissing, maar ook omdat het lekker is!
Dimitri Casteleyn – Casteleyn Ice Cream
Niet alleen mijn product moest top zijn, ook de verpakking en logo moesten matchen met mijn product. We kozen voor een sobere maar elegante verpakking met een gouden randje. Een logo en naam zonder franjes of toeters en bellen. Just Casteleyn Ice Cream. Geen schreeuwerige foto’s aan de buitenkant, want bij ons zit het net aan de binnenkant.
In 2020 verbouwden we de stalling en openden we onze winkel. Je kan er terecht voor literpotten, maar ook voor huisgemaakte frisco’s, ijstaarten, ijsrepen,…
Casteleyn Ice Cream
Poelweg 4
3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)
+32 496 23 20 59